Verkkouutiset

Harry Harkimo: Meno alkaa oikeasti hirvittää – täyttä sosialismia

Meille ei äänestetty tällaista politiikkaa viime eduskuntavaaleissa, toteaa kansanedustaja.

Kansanedustaja Harry Harkimon (liik.) mukaan Sanna Marinin demarit vievät taloutta vielä enemmän vasemmalle kuin vasemmistoliitto ja keskusta allekirjoittaa kaiken.

– Ja kun hallituksen ainoa kokenut ministeri Matti Vanhanen (kesk.) häipyy, alkaa meno oikeasti hirvittää. Kenellä hallituksen ministereistä on kokemusta yrittäjyydestä, taloudesta tai Euroopan unionista, hän kysyy Uuden Suomen puheenvuorossaan?

Harkimon mielestä Marin paljasti oikean minänsä viikolla eli neljä tonnia kuussa tienaavaa pitää alkaa verottaa vielä kovemmin.

– Sotessa hyvin asiansa hoitaneilta kunnilta viedään rahat huonosti hoitaneille ja verotuksella tasapäistetään ihmiset samaan massaan. Täyttä sosialismia! Marin ei puhu mitään yrittämisestä tai yrittäjyydestä, vaikka vain yksityisten yritysten kasvu ja panostukset luovat meille uusia, aitoja työpaikkoja ja verotuloja, Harkimo muistuttaa.

– Oman elämänsä yrittäjä on sellainen, joka kouluttaa itsensä ja etenee työurallaan ja saa vastuustaan tai osaamisestaan ansaitun palkan. Tällaisista ihmisistä Marin ei puhu mitään. Ja jos on yrittäjänä ottanut riskiä ja onnistunut, pitää sekin ottaa pääomaveroina pois mieluummin kuin antaa yrittäjän sijoittaa se seuraavan firmaan, hän jatkaa.

Harkimon mukaan Marinin kateus ontuu siinä, ettei Suomessa ole rikkaita ollenkaan siinä suhteessa kuin Yhdysvalloissa tai Ruotsissa.

– Marinin työpaikat syntyvät julkiselle puolelle, jos syntyvät, mutta julkinen talous ei niistä parane. Eli kaikki töihin valtiolle ja kunnille! Sitä harjoitusta yritettiin Neuvostoliitossa tunnetuin seurauksin, hän toteaa.

Marinin ajatus hyvinvointivaltiosta tuntuu Harkimon mukaan olevan sellainen, että yhteiskunnan tuella kannattaa aamulla kääntää kylkeä, kun pitäisi nousta ylös ja lähteä töihin. Ja nyt ei ole kyse sairaista tai työkyvyttömistä.

Harkimoa hävettää Suomen vertailu muihin Pohjoismaihin.

– Jos olisimme viime kymmenen vuotta kasvaneet Ruotsin tahdissa, julkinen talous olisi tasapainossa. Valitettavasti kaikki muistavat, missä mennään. Otamme miljoona euroa lisää syömävelkaa joka ainoa tunti, mutta työllisyydelle emme tee mitään. Ruotsissa demarit keventävät yritysten ja palkansaajien verotusta, kehittävät kannustavampaa työttömyys- ja sosiaaliturvaa ja lainsäädännössä heillä on velkajarru valtion budjettiin. Suomessa demarit ottavat lisää velkaa, hän kirjoittaa.

Harkimo muistuttaa, että sote-uudistusta markkinoitiin aluksi tehokkaampana ja laadukkaampana.

– Nyt tiedetään, että uudistuksen pelkkä läpivienti vie satoja miljoonia vuodessa. Tehokkaammasta ja laadukkaammasta palvelusta huhutaan joskus 2030-luvulla. Tämä hallitus siirtää kaikki taloudelliset maalit niin kauaksi, että toivoo niiden unohtuvan. Emme unohda. Kansa maksaa. Mutta kyllä kansa muistaa.

Uusimmat
MAINOS