Verkkouutiset

Hankeniin lukukausimaksut ja tiukemmat hakuehdot: kansainvälisten hakijoiden määrä kasvoi

Valtaosa kansainvälisistä hakijoista tulee EU- ja EEA-alueen ulkopuolelta.

Kansainvälisten hakijoiden osuus kauppakorkeakoulu Hankenin englanninkielisiin maisteriohjelmiin nousi huolimatta lukukausimaksuista ja kiristyneistä hakuehdoista, Hanken tiedottaa.

18. tammikuuta päättyneeseen hakuun osallistui 354 hakijaa.

Hanken on hyvin tyytyväinen tulokseen. Valtaosa kansainvälisistä hakijoista on EU- ja EEA-alueen ulkopuolisia eli heitä, joilta peritään syksyä 2017 lähtien lukukausimaksu Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

Hanken kiristi hakukriteerejään tämän vuoden haussa.

– Tämän vuoden haussa meillä on taas ollut tiukemmat perusvaatimukset hakemukselle. Tarkoitus on saada paremmin motivoituneita ja kansainvälisesti parempilaatuisia hakijoita. Erityisen tyytyväisiä olemme siitä, että kansainvälisten hakijoiden osuus nousi verrattuna viime vuosiin, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Minna Martikainen.

Hanken haluaa hänen mukaansa tarjota korkean kansainvälisen tason osaajia suomalaisille yrityksille.

– Tämän johdosta koemme, että valintamme tiukentaa kriteereitä samanaikaisesti lukukausimaksujen kanssa oli oikea valinta. Tämä osoittaa myös että suomalainen koulutus on kansainvälisesti erittäin arvostettua, ja erityisesti laadukkaalla koulutuksella saa olla myös korkea hintalappu, Martikainen sanoo.

Hanken julkaisee hakutulokset opiskelijoille muutaman viikon sisällä.

Uusimmat
MAINOS