Verkkouutiset

Hän todisti IS:n mestauksen – ”suolaa kaadettiin avoimeen kaulaan”

Entisen IS-taistelijan mukaan ulkomaalaistaistelijoista ei ole järjestölle paljoa iloa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ulkomailta värväytyneillä ei ollut hajuakaan siitä, mitä pyhän Koraanin säkeet oikeasti tarkoittavat”, Sherko Omer (nimi muutettu) toteaa Your Middle Eastin haastattelussa.

Omer värväytyi viime syksynä taistelemaan Syyrian kapinallisarmeijaan. Todellisuudessa hänet kuitenkin vietiin IS-jihadistien leirille. Järjestö koulutti Omerista viestimiehen.

Omer jäi lopulta kurditaistelijoiden vangiksi viime keväänä, kun hänen leiriinsä hyökättiin. Hän joutui todistamaan monia hirmutekoja IS:n riveissä viettämiensä kuukausien aikana. Hän näki muun muassa mestauksen.

Omer kertoo, että IS-komentajat ylistävät ulkomaalaisia taistelijoita jumalan valitsemiksi ja passittavat heidät tällä verukkeella usein itsemurhayksiköihin.

Todellinen syy on Omerin mukaan kuitenkin se, ettei ulkomaalaisista ole mitään todellista hyötyä IS:lle.

”He eivät taida arabiaa tai osaa taistella eikä heillä ole mitään ammatillisia taitoja”, Omer kertoo.

”Heidät aivopestiin lupauksilla naisista, joita he saisivat taivaassa ja niistä, joita he voisivat raiskata maan päällä ennen kuin he lopulta tappavat itsensä.”

Omer kertoo, että taistelijoilla on IS:n oppien mukaan oikeus harrastaa seksiä vangittujen naisten kanssa.

”Näitä naisia saa myös ostaa ja myydä. Lapset on kuitenkin kasvatettava palvelijoiksi tai opetettava jihadisteiksi”, Omer selvittää.

Todisti hirveyksiä Al-Raqqassa

Omer lähetettiin koulutusjakson jälkeen viestiyksikköön Al-Raqqan kaupunkiin.

Eräänä päivänä hänet käskettiin hakemaan elektroniikkaa kristitylle perheelle kuuluneesta talosta.

”Kuusi jihadistia vaati siellä kristittyä naista ja hänen 12–13-vuotiasta tytärtään ryhtymään heidän vaimoikseen. Sanoin heille, että Islam kieltää pakottamasta naisia ja ettei lapsiin saa koskea missään olosuhteissa.”

Miehet kuitenkin komensivat Omerin poistumaan aseella uhaten.

”Menin tapaamaan paikallista tuomaria, mutta hän oli vielä pahempi. Hän sanoi, että olin väärässä. 13-vuotias tyttö ei ollut hänen mukaansa enää lapsi, koska profeetta Muhammed meni naimisiin vaimonsa Aishan kanssa hänen ollessaan 9-vuotias.”

Omerin mukaan tuomari oli uhannut rangaista häntä tietämättömyydestä. Viime hetkellä Omerin komentaja oli kuitenkin puuttunut tilanteeseen.

Omer todisti Al-Raqqassa myös mestauksen. Jihadistit olivat ottaneet vangikseen nuoren haavoittuneen kurdisotilaan.

”En ole koskaan nähnyt ketään niin rohkeaa. He leikkasivat häneltä sormet, mutta silti hän vain huusi loukkauksia jihadisteille. Hänen kaulansa leikattiin lopulta auki takaa päin”, Omer kertoo.

”He kaatoivat suolaa hänen puoliksi avonaiseen kaulaansa, jotta hän kuolisi tuskaisesti. Teloitus oli julkinen ja paikalla oli lapsiakin.”

Omer kertoo näkevänsä yhä painajaisia Al-Raqqan tapahtumista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)