Verkkouutiset

Christopher Cavoli. U.S. Army photo by Sgt. Christina M. Dion, 319th Mobile Public Affairs Detachment

Hän on uusi Naton ykköskenraali Euroopassa

Suomella ja Ruotsilla on kenraalin mukaan puolustusliitolle runsaasti arvokasta annettavaa.

Naton Euroopan-joukkojen uutena komentajana aloittaa 1. heinäkuuta amerikkalaiskenraali Christopher Cavoli. Tehtävän nykyinen haltija on Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Tod Wolters. Viimeisten neljän vuoden ajan Cavoli on johtanut USA:n maavoimien joukkoja Euroopassa ja Afrikassa.

Yhdysvaltain puolustushallinnon julkaisema Stars & Stripes -lehti toteaa komentajavaihdoksen tapahtuvan ajankohtana, jota leimaavat Ukrainan maaperällä jatkuva sota sekä sotilaallisesta liittoutumattomuuslinjastaan luopuvien Suomen ja Ruotsin hakeutuminen kohti Naton jäsenyyttä.

Cavoli on lehden mukaan kertonut Yhdysvaltain senaatille pitävänsä Suomen ja Ruotsin liittymistä tervetulleena ja uskovansa, että se vahvistaa liittokunnan edellytyksiä vahvistaa puolustustaan Venäjän muodostamaa uhkaa vastaan.

– Molempien maiden asevoimat tuovat puolustusliitolle huomattavaa suorituskykyä ja kapasiteettia päivästä yksi alkaen, Cavolin raportoidaan sanoneen.

Toinenkin avainnimitys

Hänen seuraajakseen USA:n Euroopassa ja Afrikassa olevien maajoukkojen komentajaksi on tiettävästi nousemassa tällä viikolla kenraaliksi ylennetty Darryl Williams, joka vielä tällä hetkellä toimii Yhdysvaltain sotilasakatemian johdossa.

Williamsilla on Stars & Stripesin mukaan laaja sotilaskokemus Euroopasta. Hän komensi everstinä USA:n 1. panssaridivisioonan tykistöä Saksan Baumholderissa ennen sen vuonna 2007 tapahtunutta lakkauttamista. Nyt amerikkalaista tykistöä ja panssarijoukkoja ollaan palauttamassa Eurooppaan vastauksena Venäjän muodostamaan kasvavaan uhkaan.
Kenraalimajurina Williams johti Yhdysvaltain Afrikan armeijaa, jonka esikunta oli Vicenzassa Italiassa. Saatuaan ylennyksen kenraaliluutnantiksi hän palveli Naton maajoukkojen esikunnassa Turkin Izmirissä.

Uusimmat
MAINOS