Verkkouutiset

”Hallitus vain odottaa passiivisesti uutta siirtolaisvyöryä”

Kansanedustajan mukaan hallituksella ei ole varautumissuunnitelmaa, jos uusi siirtolaisvyöry alkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) kertoo saaneensa tällä viikolla sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr.) vastauksen hänen kirjalliseen kysymykseensä siitä, että aikooko hallitus estää mahdollisten uusien suurien siirtolaisvirtojen tulemisen Suomeen.

Sisäministeri Ohisalon vastauksesta kysymykseen käy Mäkysen mukaan ilmi, että hallituksella ei ole varautumissuunnitelmaa mahdollisen uuden siirtolaisvyöryn alkaessa.

– Oli selvää jo ennen kysymystäni, että (Antti) Rinteen (sd.) hallitus ei aio suojella Suomen rajoja mahdollisessa uudessa pakolaiskriisissä. Nyt asialla on saatu kuitenkin ihan virallinen vahvistus, hän sanoo.

– Kun sisäisen turvallisuuden vastuuministeri ei mainitse vastauksessa sanallakaan Suomen sisärajavalvonnan palauttamista, puolustusvoimien valmiuden nostamista länsirajalla eikä mitään konkreettista toimenpidettä Suomen rajojen turvaamiseen uudessa siirtolaisvyöryssä, niin olemme täydellisessä tuuliajossa. Rinteen hallitus ei tee mitään. Se ei varaudu, sillä ei ole varautumissuunnitelmaa. Suomen hallitus vain odottaa passiivisesti uutta siirtolaisvyöryä Suomeen, Mäkynen jatkaa.

Sisäministeri Ohisalo toteaa vastauksessaan, että ”Viranomaiset tekevät jatkuvasti varautumissuunnittelua myös laajamittaisen maahantulon varalle”.

Mäkynen pitää Ohisalon toimintaa äärimmäisen vastuuttomana vakavassa tilanteessa, jossa Suomea uhkaa suuret siirtolaisaallot.

– Ilmeisesti viranomaiset siis varautuvat uusien siirtolaisten vastaanottoon, koska Ohisalo ei mainitse sanallakaan Suomen rajojen suojelua. Minä kysyin kirjallisessa kysymyksessäni, että aikooko hallitus estää uuden siirtolaisvyöryn tulemisen Suomeen. Ohisalo ei vastannut kysymykseeni. Rinteen hallituksen arvopohja on tullut harvinaisen selväksi: se ei tule suojelemaan oman maansa kansalaisia uudessa siirtolaiskriisissä, Mäkynen katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)