Verkkouutiset

Kansanedustaja ihmettelee hallituksen suhtautumista yksityiseen terveydenhuoltoon. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Hallitus pidentänyt hoitojonoja Kela-korvausten leikkauksilla”

Kansanedustaja huomauttaa, että myös terveydenhuollon yksityistä sektoria tarvitaan hoitojonojen purkamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko sanoo, että pääministeri Sanna Marininin hallituksen pidentäneen hoitojonoja ja viivyttänyt ihmisten pääsyä hoitoon leikkaamalla Kela-korvausta.

– Marinin vasemmistohallitus leikkasi yksityisen hoidon Kela-korvauksia järjenvastaisesti. Juuri nyt yksityisen sektorin apua tarvittaisiin kipeästi, koska hoitojonot pidentyvät koko ajan. Leikkaus on peruttava viipymättä”, sanoi Risikko Seinäjoella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Risikko häämästelee, miksi myös Kela on alkanut heikentää terveydenhoitoalan yrittäjien toimintamahdollisuuksia.

– Vuoden alussa astui voimaan todella erikoinen määräys. Kela ei enää saa maksaa sairasvakuutuslain mukaisia korvauksia potilaille, jos palvelun tuottaa yhteiskunnan omistamissa tiloissa vuokralaisena toimiva yritys.

Risikko sanoo, että Suomessa on lukuisia varta varten terveyskeskuksiksi ja sairaaloiksi tehtyjä rakennuksia, joita kaikkia hyvinvointialueet eivät tarvitse. Tämä päätös käytännössä estää yksityisiä palveluntuottajia vuokraamasta verorahoilla rakennettuja tiloja.

– Jos näitä tiloja vuokraa yksityinen hoitoalan yrittäjä, tämän päätöksen mukaan potilas ei saa hoidostaan Kela-korvausta. Ei voi välttyä ajatukselta, että taustalla saattaa olla vasemmistohallituksen yrittäjävastaiseen ideologiaan liittyvää ohjeistusta, huomauttaa Risikko.

Risikko painottaa, että ”näitä päätöksiä ei voi mitenkään perustella hoitoa tarvitsevan ihmisen näkökulmasta”.

– Niistä paistaa ymmärtämättömyys sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuusongelmista sekä vastenmielisyys yksityistä palvelutoimintaa kohtaan. Tällä asenteella ei soten valuvikoja korjata. Kaikki sote-toimijat on otettava käyttöön, jotta hoitojonot saadaan purettua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)