Verkkouutiset

Hallituksen luottamuksesta äänestettiin eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Hallitus nauttii eduskunnan luottamusta äänin 106-65

Opposition rasismiaiheiset epäluottamusesitykset kaatuivat kansanedustajien äänestyksissä.

Eduskunnassa äänestettiin perjantaina Petteri Orpon hallituksen ja erikseen sen kahden ministerin luottamuksesta. Hallitus julkisti viime viikon torstaina tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä.

SDP oli esittänyt epäluottamusta koko hallitukselle. Vihreiden eduskuntaryhmä esitti epäluottamusta valtiovarainministeri Riikka Purralle (ps.). Vasemmistoliitto esitti epäluottamusta elinkeinoministeri Wille Rydmanille (ps.).

Ensin äänestettiin ministeri Wille Rydmania koskevasta epäluottamuslauseesta. Hän sai luottamuksen äänin 106-65. Tyhjää äänesti 21 ja poissa oli seitsemän kansanedustajaa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra sai luottamuksen äänin 104-65. Tyhjää äänesti 23 ja poissa oli seitsemän kansanedustajaa.

Valtioneuvoston luottamuksesta äänestettiin viimeiseksi. Esitetty epäluottamuslause kaatui äänin 106-65. Tyhjää äänesti 21 ja poissa oli seitsemän kansanedustajaa.

Yksikään hallituspuolueen kansanedustaja ei livennyt rivistä, kun hallituksen luottamuksesta äänestettiin.

Myös RKP:n Eva Biaudet äänesti hallituksen luottamuksen puolesta. Ministeriäänestyksissä hän äänesti tyhjää.

Keskustan kansanedustajat äänestivät tyhjää kaikissa kolmessa äänestyksessä. Ensimmäisessä äänestyksessä kuitenkin keskustan Antti Kaikkonen ja Anne Kalmari äänestivät ”jaa” – vahingossa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)