Verkkouutiset

Li Andersson (vas.) ja Annika Saarikko poistuivat Säätytalolta syyskuussa 2020. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Hallituksessa kiistaa: Li Andersson arvostelee Annika Saarikon palkkapuheita

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä ministerin ei tule vedota työmarkkinaosapuoliin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson arvostelee ankarasti keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministeri Annika Saarikon palkkapuheita.

– Kun kyse on palkankorotusten hillitsemisestä tai palkansaajien aseman heikentämisestä esimerkiksi kilpailukyky­sopimuksessa, niin ei ilmeisesti nähdä mitään ongelmaa siinä, että valtiovallan edustajat varsin voimakkaastikin vetoavat työmarkkina­osapuoliin, tviittaa Andersson.

Saarikko esitti Helsingin Sanomien haastattellussaan palkansaajapuolille”poikkeuksellisen voimakkaan” vetoomuksen palkkamaltista. Lisäksi hän mainitsi  ansiosidonnaisen työttömyys­turvan kiristykset yhtenä mahdollisuuteena työvoimapulan helpottamiseksi ja julkisen talouden vahvistamiseksi.

Tätä jälkimmäistä ajatusta Andersson vuorostaan kommentoi Helsingin Sanomille seuraavasti:

– Olen yllättynyt siitä, että hän nosti ansiosidonnaisen työttömyys­turvan kiristämisen esiin. Koko muu yhteiskunta käy keskustelua siitä, miten kompensoimme ihmisille elinkustannusten nousun vaikutuksia.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)