Verkkouutiset

”Hallituksessa käytiin joka päivä tupo-neuvotteluja”

Kokoomuksen kansanedustajan mielestä Sdp:n puheenjohtaja lupasi hallituksessa aamulla yhtä ja teki iltapäivällä toista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tamperelainen kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) toteaa viikkokirjeessään, että eduskuntavaalien kampanjoissa on puhuttu leikkauslistoja vähemmän siitä, mitä tehdään uuden nousun aikaansaamiseksi.

– Käytännön innostus- ja yrittäjyysyhteiskunnan tekijöitä on politiikassa vain kourallinen – valittajia ja vaatijoita aivan liikaa, Harri Jaskari kirjoittaa.

Hänen mukaansa väite siitä, ettei kokoomus ole saanut riittävästi aikaan yrittäjyyden eteen viime vuosina, pitää paikkansa. Jaskarin mielestä kokoomuksen yrittäjäkansanedustajien määrää on saatava nostettua nykyisestä 12:sta.

– Lisäksi hallituspohja oli aivan mahdoton – joka päivä käytiin tupo-neuvotteluja. (Sdp:n Antti) Rinne lupasi aamulla yhtä ja teki iltapäivällä toista. Hallitus olisi pitänyt laittaa selvitystilaan heti kun Rinne tuli varatoimitusjohtajaksi, Jaskari toteaa aikaansaamattomuuden syistä.

Hän ihmettelee työtä lupaavia puolueita, kun ”samalla keinoja ei kysytä niiltä, jotka aidosti työpaikkoja luovat”.

– Yrittäjyys Suomessa tarvitsee aivan uuden tarinan. Rautalangasta on väännettävä se ajatus yhteiskuntaan, että riski on suhteutettava tuotto-odotuksiin. Kun minä olen kiinnittänyt taloni yritykseni eteen, pitäisi sen riskin vastineeksi myös verotus olla alempaa kuin sellaisella henkilöllä, joka ei ole vastaavaa riskiä ottanut.

Harri Jaskari esittelee viisi kohtaa, joita hän lupaa seuraavalla eduskuntakaudella ajaa yrittäjyyden edellytysten parantamiseksi. Niitä ovat yrittäjien sosiaaliturvan parantaminen, tekijöiden palkkaamisen auttaminen, kasvun mahdollistaminen, byrokratian saaminen minimiin ja epäonnistumisen salliminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)