Verkkouutiset

Helsinki avasi tänään uuden osaston koronapotilaille. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Hallituksen päivitettävä välittömästi koronastrategiaa”

Helsingin pormestari toivoo muutoksia myös koronapassiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiainen vaatii, että hallituksen on välittömästi päivitettävä koronaviruksen torjumiseen laadittua hybridistrategiaa.

Vartiaisen mukaan strategian vaatimukset testaamisesta ja jäljittämisestä ovat pahasti vanhentuneet omikronmuunnoksen aiheuttaman tartuntapiikin myötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kun havaitaan, että lainsäädännössä on puutteita tai se ei toimi vallitsevassa tilanteessa, on sitä syytä muuttaa, Vartiainen sanoi Helsingin kaupungin tiedotustilaisuudessa.

Helsinki ja monet muut Uudenmaan kunnat ilmoittivat tänään luopuvansa jäljityksestä ja karanteeneista.

Tartunnanjäljitys on menettänyt vaikuttavuutensa testaamiseen ja tartunnanjäljityksen yhteydenottoihin liittyvien viiveiden vuoksi. Aiempaa huomattavasti suurempi osa tartunnoista ei tule viranomaisten tietoon.

Testaus kohdennetaan jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille ja riskiryhmään kuuluville sekä rokottamattomille.

– Ei ole enää mahdollista tehdä viranomaispäätöstä jokaiselle sairastuneelle tai altistuneelle, Vartiainen sanoi.

Vartiaisen mukaan myös koronapassia olisi syytä muuttaa niin, että siitä poistettaisiin mahdollisuus vapautua rajoituksista negatiivisella testituloksella.

– Koronapassista olisi syytä tehdä rokotuspassi, Vartiainen sanoi.

Vartiainen odottaa sosiaali- ja terveysministeriöltä myös tarkennuksia koulujen kotitestauksesta.

Varasairaala käyttöön Helsingissä

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoi samassa tilaisuudessa, että Helsingin sairaaloissa on tällä hetkellä yli 100 koronapotilasta.

Herttoniemen sairaalan tiloihin avattiin tänään koronapotilaille tarkoitettu osasto, jolle mahtuu 50 potilasta. Henkilökuntaa uudelle osastolle on saatu muun muassa opiskelijoista.

– Tehohoidon kuormitus ei ole ainakaan vielä kasvanut merkittävästi, Jolkkonen sanoo.

Koronatartunnat tuovat tällä hetkellä isoja haasteita Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluille. Esimerkiksi hammashoidon hoitoaikoja on jouduttu korona-aikana vähentämään, mikä hidastaa hoitoon pääsyä.

Opiskeluterveydenhuollossa jää tekemättä muun muassa opiskelijoiden 1. vuosikurssin terveystarkastuksia ja puolustusvoimien kutsuntatarkastuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)