Verkkouutiset

”Hallitukselta taas uusi vero työssäkäyntiin”

Kokoomusedustajat tyrmäävät ministeriön työryhmän esittämän veromuutoksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Heikki Vestman ja Janne Heikkinen hämmästelevät valtiovarainministeriön työryhmän ehdotusta työpysäköinnin verottamiseksi.

Päästöpohjaista veromuutosta valmisteleva työryhmä esittää raportissaan, että työpaikalla tapahtuvaa pysäköintiä kohdeltaisiin jatkossa veronalaisena luontaisetuna. Työryhmä arvioi nykyisen käytännön johtavan autoilun suosimiseen muiden liikennemuotojen kustannuksella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Raportin mukaan palkansaaja voi saada pysäköintiedun myötä korkeimmillaan 3600 euron edestä verotonta ansiotuloa. Esitetyn muutoksen ennustetaan koskevan hyvin laajaa joukkoa.

– Jälleen uusi työssäkäyntivero hallitukselta tuloillaan. Sen maksat sinä, autoileva suomalainen siitä hyvästä, että olet ahkera, Heikki Vestman kirjoittaa Facebookissa.

Hän luettelee historiallisen polttoaineen veronkorotuksen, tiemaksut ja työpysäköintiveron. Vestmanin mukaan hallitus pyrkii saamaan liikenteen päästöt alas hinnalla millä hyvänsä, mikä tarkoittaa autoilun ja samalla työnteon verottamista henkihieveriin.

– Jos punaviherhallitus saa päättää, tämä autovaino jatkunee niin kauan kuin viimeinenkin polttomoottori on sammunut.

– Työpysäköinnin muuttaminen verotettavaksi yksinkertasesti kiristäisi työn verotusta. Palkasta jää entistä vähemmän käteen. Tämän järjettömyyden pitää loppua. Työssäkäynnin pitää kannattaa aina, Heikki Vestman jatkaa.

Myös Janne Heikkinen tyrmää esitetyn veromuutoksen.

– Yksi [pääministeri Sanna] Marinin (sd.) hallituksen lukuisista työryhmistä on jälleen juonimassa kasaan uusia veroja. Tällä kertaa työpysäköinti halutaan panna verolle. Minä en halua, että suomalaisille lähihoitajille, siivoajille tai sähköasentajille kohdistetaan yhtäkään uutta työntekoon kohdistuvaa veroa, Heikkinen painottaa.

https://www.facebook.com/janneheikkinenpage/posts/3240370802705693

https://www.facebook.com/hvestman/posts/2718900281722146

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)