Verkkouutiset

Hallituksella ei SDP:n mielestä ole enää puhtia tehdä uudistuksia

Hallitus jatkaa sosialidemokraattien mielestä epäoikeudenmukaisella ja kurjistavalla linjalla, mutta SDP suhtautuu taloustilanteeseen vakavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus näyttää kansanedustaja Krista Kiurun (sd.) mielestä luottavan siihen, että väliaikainen kasvupyrähdys hoitaa kaikki ongelmat. Hallitukselta puuttuvat hänen mukaansa todelliset rakennetoimet, ja työllisyys- sekä velkatavoitteet karkaavat käsistä.

Kiuru piti tiistaina SDP:n ryhmäpuheen eduskunnan keskustellessa valtioneuvoston selonteosta, joka koskee julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2018–2021.

Hallitus jatkaa Kiurun mukaan epäoikeudenmukaisella ja kurjistavalla linjalla, mutta SDP suhtautuu taloustilanteeseen vakavasti. Hän esitteli joukon uudistuksia, jotka hänen mukaansa vahvistaisivat työllisyyttä ja kasvua oikeudenmukaisella ja eriarvoisuutta vähentävällä tavalla.

SDP:n listalla ovat perhevapaiden uudistaminen, koulutuksen rakenneuudistukset, työllisyyspolitiikan kehittäminen, asuntorakentamisen ja liikenteen pullonkaulojen purkaminen sekä panostaminen tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin.

SDP tarjoaisi täysin maksutonta varhaiskasvatusta kaikille, pidentäisi oppivelvollisuutta ja vahvistaisi nuorisotakuuta. Puolue uudistaisi myös työllisyyspolitiikan siirtämällä vastuuta ja rahoitusta laajemmin kunnille. Käyttöön otettaisiin Rinteen työllisyyssetelimalli, ja työvoimapolitiikan resurssit nostettaisiin pohjoismaiselle tasolle.

Lisäksi SDP:n elinkeinopoliittisen ohjelman ytimessä ovat myös kiertotalouden, palvelut, matkailun, arktisen alueen ja kestävän kehityksen kysymykset.

Sen sijaan hallituksella ei Kiurun mukaan näytä olevan puhtia tehdä enää uudistuksia ja korjausliikkeitä, joita Suomi tarvitsee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)