Verkkouutiset

Haglund Ylellä maahanmuuttolinjasta: Ei ole tapana ajatella, että ihminen on pelkkä kustannus

"Kyllä me kaikki tiedämme, miksi kirjaus on hallitusohjelmassa", sanoo RKP:n puheenjohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund arvostelee hallitusneuvottelijoiden maahanmuuttolinjauksia. Hänen mukaansa Suomi antaa signaalin, että maahanmuuttajat edustavat vain kustannuksia.

– Jos annetaan signaali, että ihminen on kustannus, kun hän tänne tulee, ei se kannusta tulemaan Suomeen, hän totesi perjantaina Ylen Ykkösaamussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Haglund sanoo, että ”erityyppisille” ihmisille voidaan toki laskea kustannuksia.

– Mutta en usko, että se yhteiskuntaa hirveästi palvelee, että sinun ja minun otsaan isketään hintalappuja.

Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset päättivät keskiviikkona, että tuleva hallitus laskee maahanmuuton kustannukset. Haglundin mukaan selvitystä ei tehdä siksi, että sille olisi tarvetta, vaan koska perussuomalaiset haluaa.

– Kyllä me kaikki tiedämme, miksi kirjaus on siellä: perussuomalaiset ovat vaaliohjelmassaan tällaista vaatinut.

Haglund huomauttaa, että Valtion taloudellinen tutkimuskeskus Vatt ja Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva ovat arvioineet, että Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Työperäinen tarkoittaa, että tänne saapuvat muuttajat alkavat heti tehdä töitä.

– Valtion oma laitos Vatt on hiljattain laskenut asian, jos selvitykselle ei ole tarvetta. Tässä on silkasta populismista kyse, Haglund sanoo.

Työperäisen maahanmuuton lisäksi Suomen pitää nostaa kiintiöpakolaisten määrää ja ottaa vastaan nykyistä enemmän turvapaikan hakijoita, Haglund esittää.

– Olisin toivonut, että koska kriisi Välimerellä on näin vakava, uusi hallitus olisi suhtautunut tähän asiaan myönteisemmin.

RKP ei osallistu hallitusneuvotteluihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)