Verkkouutiset

Haagista 50 miljardin dollarin lasku Venäjälle

Haagin kansainvälinen pysyvä välitystuomioistuin on tuominnut Venäjän valtion maksamaan 50 miljardin dollarin korvauksen Yukosin osakkeenomistajille, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeuden mukaan Venäjän viranomaiset manipuloivat presidentti Vladimir Putinin myötävaikutuksella maan lakeja saattaakseen Yukosin konkurssiin.

Yukos oli 2000-luvulla Venäjän suurin öljy-yhtiö ja sen johtaja Mihail Hodorkovski maan rikkain mies. Hän tuli tunnetuksi Putinin arvostelijana. Hodorkovski tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen petoksesta ja veronkierrosta.

– Sen lisäksi että Venäjä ajoi yhtiön konkurssiin, se myi Yukosin varallisuutta valtionyhtiöille poliittisista syistä, sanoo kantajan lakimies Emmanuel Gaillard BBC:lle. Hyötyjinä olivat Rosneft ja Gazprom.

Oikeuden päätöksen mukaan 37 miljardin euron korvaus on maksettava GML-holdingyhtiön osakkaille, joka omisti valtaosan Yukosin osakkeista.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Venäjä todennäköisesti valittaa päätöksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)