Verkkouutiset

George W. Bush. LEHTIKUVA / AFP Tom Pennington

George W. Bush: Tällä politiikalla republikaanit häviävät

Ex-presidentti arvostelee harvinaisen suorasanaisesti puoluettaan.

Yhdysvaltojen presidenttinä 2001-2009 toiminut George W. Bush on tyytymätön oman republikaanipuolueensa nykymenoon, uutisoi CNN. Bushin ja presidenttinä tammikuussa virkansa jättäneen presidentti Donald Trumpin välit ovat tunnetusti olleet pidemmän aika viileät, mutta viime aikoina Bush on arvostellut puoluettaan ja Trumpin politiikkaa harvinaisen suorasanaisesti.

The Dispatch-podcastin haastattelussa ex-presidentti kehotti puoluettaan tavoittelemaan myös vähemmistöryhmien ja maahanmuuttajien kannatusta. Jos puolue edustaa pelkästään ”valkoisia anglosaksisia protestantteja”, se ei tule jatkossa menestymään vaaleissa, Bush epäilee. Haastattelussa Bush myös torjui Trumpin esittämät syytökset vaalivilpistä marraskuun presidentinvaaleissa.

Texasilainen Bush on puolustanut voimakkaasti maahanmuuttoa, ja arvostellut puolueen Trumpin aikana omaksumaa entistä maahanmuuttokriittisempää ja populistisempaa linjaa. Hän kuitenkin uskoo puolueen pääsevän vielä tulevaisuudessa vallan kahvaan jälleen kiinni.

Uusimmat
MAINOS