Verkkouutiset

George Soros suositteli Martti Ahtisaarta – paljastus Hillary Clintonin sähköposteissa

Suursijoittaja kehotti USA:n ulkoministeriä puuttumaan Albanian levottomuuksiin 2011.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin ulkoministeriyden ajalta on tullut julki yksi Suomeakin sivuava sähköposti. Kyseessä on supersijoittaja George Soroksen tammikuussa 2011 välittämä viesti, jossa Soros kehotti ulkoministeriä reagoimaan Albanian mielenosoituksiin niiden leviämisen ehkäisemiseksi.

Samalla Soros kehotti nimittämään eurooppalaisen virkailijan toimimaan asiassa välittäjänä. Soros suositteli välittäjiä kuten Carl Bildt, Martti Ahtisaari tai Miroslav Lajcak ”joilla kaikilla on vahvat yhteydet Balkanille”.

Kolme vuorokautta sähköpostin jälkeen EU lähetti Lajcakin alueelle välittäjäksi. Hän on nykyinen Slovakian ulkoministeri. Tuolloin hänen ensimmäinen ulkoministerikautensa oli juuri päättynyt.

Hillary Clinton vastasi mailissa Soroksen viestin välittäneelle henkilölle vain kirjoittamalla ”O.K. Miten lehdistötilaisuus mielestäsi meni?”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)