Verkkouutiset

George Soros rahoittaa järjestöä, joka haluaa peruuttaa Brexitin

The Best for Britain aikoo aloittaa ison kampanjan tässä kuussa.

Unkarilaissyntyinen miljardööri George Soros on lahjoittanut rahaa Brexitin vastaiseen kampanjaan, kertovat useat brittilehdet. The Best for Britain -järjestö on saanut viime kesäkuun jälkeen 400 000 puntaa Sorosin perustamalta Open Society -säätiöltä.

The Best for Britain (Britannian parhaaksi) -järjestön tavoitteena on peruuttaa Brexit eli Britannian ero EU:sta. Järjestön puheenjohtajana toimii ex-ministeri Mark Malloch Brown. Yksi perustajista on brittiläinen yrittäjä Gina Miller, joka vei maansa hallituksen oikeuteen siitä, että se jätti eroilmoituksen EU:lle. Hän voitti jutun ja takasi sen, että hallitus joutuu hakemaan Britannian parlamentilta hyväksynnän Brexitin toteuttamiseen.

Malloch Brown sanoo, että järjestö on saanut yksityishenkilöiltä lahjoituksia, joiden yhteissumma nousee 413 000 puntaan.

– Mielestämme Britannian kansalla on oikeus päättää, hyväksyykö se lopullisen Brexit-sopimuksen. Uskomme, että maamme on johdettu harhaan vaarallisella tavalla, hän toteaa The Guardianissa.

The Best for Britain aikoo aloittaa suuren mainoskampanjan Brexitiä vastaan myöhemmin tässä kuussa. Se vaatii Brexitistä uutta kansanäänestystä. Järjestö houkuttelee mukaan konservatiivipuolueen tukijoita, jotta se voisi heikentää pääministeri Theresa Mayn asemaa.

Järjestö toteaa, että Britannian ”pitää herätä siihen, että Brexitistä ei ole vielä lopullisesti päätetty.”

Soros, 87, on rikastunut sijoitustoiminnalla. Valuuttakaupoissa hänen tunnetuimpia operaatioitaan on hänen pelaamisensa Englannin puntaa vastaan vuonna 1992. Englannin pankki joutui devalvoimaan valuuttansa ja Soros tienasi runsaat miljardi dollaria.

Uusimmat
MAINOS