Verkkouutiset

Gazalaiset polttavat rajalla renkaita, valittavat Israelin keskeyttäneen renkaiden tuonnin

Rajavyöhykkeelle oli asetettu myös hakaristilippu, joka liehui kahden Palestiinan lipun välissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israel on keskeyttänyt renkaiden viennin Gazaan, palestiinalaisviranomaiset kertovat Jerusalem Postin mukaan.

Palestiinalaiset mielenosoittajat ovat polttaneet renkaita Israelin vastaisella rajalla. Mielenosoituksia on tarkoitus jatkaa kuutena viikonloppuna.

Polttamisesta syntyvällä mustalla savulla on pyritty peittämään Israelin sotilaiden näkökenttää Gazan puolelle.

– Israel on ilmoittanut, että renkaiden kuljettaminen Gazaan on toistaiseksi estetty, Palestiinan liikenneministeriön tiedottaja Muhammad Hamdan toteaa.

Hamdan arvostelee päätöstä ja arvioi, että renkaista on pula Gazassa.

– Ei ole epäilystäkään, että renkaiden tuonnin lopettamisella on negatiivinen vaikutus palestiinalaisiin Gazassa erityisesti koska niistä on siellä pulaa. Ponnistelemme, jotta Israel pyörtäisi päätöksensä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun tiedottaja Ofir Gendelmanin mukaan mielenosoittajien joukossa on rajan yli pyrkiviä Hamas-järjestön ”soluttautujia”. Hän myös huomautti, että polttamisesta syntyvä savu voi aiheuttaa huomattavia ympäristö- ja terveysvahinkoja.

Rajavyöhykkeelle oli asetettu myös hakaristilippu, joka liehui kahden Palestiinan lipun välissä.

– Hamas on ylpeästi ilmoittanut, että sen pyrkimyksenä on Israelin tuhoaminen. Aiomme puolustaa maatamme, Gendelman kirjoittaa Twitterissä.

Israelin puolustusvoimien (IDF) mukaan kyseessä ei ole rauhanomainen mielenosoitus. Ainakin kolmen henkilön kerrotaan yrittäneen soluttautua Israelin alueelle turva-aidan lähettyviltä.

IDF kertoo suojaavansa siviilejä, joiden kodit sijaitsevat aivan rajan tuntumassa. IDF julkaisi myös kuvan kotitekoisista räjähteistä, jotka oli asetettu lähelle rajavyöhykettä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)