Verkkouutiset

G7 varoittaa Venäjää

Seitsemän johtavan teollisuusmaan G7-ryhmä vaatii Venäjää lopettamaan toimet, joilla pyritään horjuttamaan Ukrainaa. Muussa tapauksessa Venäjää uhataan uusilla pakotteilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

G7-maat toteavat julkilausumassaan, että toimia Ukrainen horjuttamiseksi ei voida hyväksyä ja niiden pitää loppua. Maat ilmoittavat olevansa valmiita lisäämään Venäjää vastaan kohdistettuja pakotteita ja kustannuksia aiheuttavia merkittäviä rajoituksia, jos tilanne niin vaatii.

Maiden johtajat ovat kokoontuneet Brysseliin kaksipäiväiseen kokoukseen.

– Meillä ei ole varaa sallia enempää Ukrainan horjuttamista, kertoi Saksan liitokansleri Angela Merkel toimittajille BBC:n mukaan.

Ranskan presidentti François Hollande puolestaan sanoi France24:n mukaan, että vuoropuhelua ja toimia jännityksen lieventämiseksi pitää rohkaista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa torstaina Pariisissa ainakin Hollanden, mutta ei Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa. Putin ja Obama osallistuvat perjantaina kuitenkin Normandian maihinnousun muistojuhlaan.

G7-kokous oli alun perin tarkoitus pitää Venäjällä Sotshissa, mutta Ukrainan tapahtumien vuoksi Putin jätettiin kokouksen ulkopuolelle ja kokous siirrettiin Belgiaan.

Nyt kokoukseen osallistuvat Yhdysvallat, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia, Kanada ja Japani.

Torstaina kokouksessa on tarkoitus keskustella muun muassa maailmantalouden näkymistä ja ilmastonmuutoksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)