Verkkouutiset

Finnair on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joiden lentoihin tulee muutoksia. / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Finnair ennakoi sairauksia, karsii joka viidennen lennon

Suurin osa perutuista lennoista on reiteillä, joilla on useita päivittäisiä lentoja.

Lentoyhtiö Finnair ilmoittaa karsivansa ennakoivasti noin 20 prosenttia helmikuun liikenneohjelmastaan ja tarjoaa asiakkailleen muita lentovaihtoehtoja.

Toimenpiteellä tuetaan lentoliikenteen sujuvuutta tilanteessa, jossa sairauspoissaolojen ennustetaan kasvavan eri toiminnoissa. Taustalla on koronaviruksen omikronmuunnoksen leviäminen ja käynnissä oleva flunssakausi.

– Sairauspoissaolot vaikuttavat nyt monien lentoyhtiöiden ja lentoasemien toimintaan sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Pyrimme ratkaisemaan resurssihaasteita perumalla lentoja ennakoivasti, jotta viime hetken peruutuksilta vältyttäisiin. Näin asiakkaillemme jää riittävästi aikaa varautua muutoksiin ja muokata matkasuunnitelmiaan tarpeen mukaan, Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér toteaa tiedotteessa.

Suurin osa perutuista lennoista on reiteillä, joilla Finnairilla on useita päivittäisiä lentoja, jolloin asiakkaille voidaan tarjota korvaavaa lentoa yleensä samalle päivälle. Näitä ovat esimerkiksi Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Pariisi ja Rooma.

Muutoksia tulee myös joihinkin kaukolentoihin. Dallasin reitin lentojen aloituspäivä siirtyy helmikuulta maaliskuun 27. päivään, minkä lisäksi Nagoyan lentojen aloitus ja Osakan reitin lisävuorot siirtyvät kesäkaudelle 2022. Finnair vähentää Singaporen viikkovuoroja kahteen ja Hongkongin viikkovuoroja kolmeen.

Lentoyhtiö on suoraan yhteydessä sähköpostilla asiakkaisiin, joiden lentoihin tulee muutoksia. Uuden lennon tiedot näkyvät myös Finnairin mobiilisovelluksessa. Asiakkaat voivat vaihtoehtoisesti hakea takaisinmaksua käyttämättä jääneistä lentolipuista.

Viime hetken peruutukset lentoihin ovat mahdollisia sairauspoissaolojen tai esimerkiksi sään aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Peruutuksia voi aiheuttaa myös 17. tammikuuta alkavaksi ilmoitettu Ammattiliitto Pron lakko, joka liittyy kahden ammattiliiton väliseen kiistaan, jossa Finnair ei ole osapuolena.

Uusimmat
MAINOS