Verkkouutiset

Finlayson toimittaa HVK:lle 60 miljoonaa maskia

Huoltovarmuuskeskus ja Finlayson ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen suojavarusteiden hankkimiseksi.

Sopimuksen mukaan Finlayson toimittaa Kiinasta kertakäyttöisiä kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia Huoltovarmuuskeskus HVK:lle. Toimitukset sisältävät yli 60 miljoonaa suojainta, jotka Finlayson hankkii ja kuljettaa Suomeen.

HVK:n mukaan ennen sopimuksen allekirjoitusta hankinnasta tehtiin perusteelliset taustaselvitykset ja kaupallinen arvio HVK:n normaalin hankintakäytännön mukaan.

– Olemme iloisia Finlaysonin tehokkaasta ja avoimesta yhteistyöstä suojavarusteiden hankinnassa. Saimme kaikki tarvittavat asiakirjat ja tuotenäytteet todella nopeasti ja Finlaysonin tiimi oli erittäin sitoutuneesti mukana hankinnan toteuttamisessa. HVK pitää erittäin arvokkaana sitä yhteistyötä, mitä suomalaisten Kiinassa toimivien yritysten kanssa on suojavarusteiden saatavuuden parantamisessa saatu aikaan, kiittelee HVK:n suojavarusteiden hankintayksikön johtaja Rain Mutka.

Ensimmäinen erä kiireellisimmin tarvittavia suojaimia saapuu lentorahtina Suomeen lähiaikoina ja loput meriteitse loka-marraskuun aikana.

Suojaimet ovat CE-merkittyjä ja ne jaetaan tarpeen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön sosiaali- ja terveysministeriön jakeluohjeiden mukaisesti.

Uusimmat
MAINOS