Verkkouutiset

Fennovoima herätti huomiota Britanniassa: ”Jotain outoa tässä on”

EU Observer kyselee, miksi Migrit sijoittaa vain 158,5 miljoonaa euroa ydinvoimalaan, vaikka sen osuus on 9 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittilehti EU Observer ihmettelee artikkelissaan, miten Fennovoiman omistajaksi ilmoittautunut kroatialainen Migrit Solarna Energija pystyy rahoittamaan omistuksensa. Lehti kyselee myös, miksi yhtiön sijoittama rahamäärä on selvästi alle yhdeksän prosentin osuuden.

– Yksi outo seikka tässä on se, että Migrit sanoo ostaneensa osuutensa 158,5 miljoonalla eurolla, joka on paljon vähemmän kuin 9 prosenttia koko 6 miljardin euron hankkeesta. – Migritin osakepääoma, joka on vain 2 775 euroa, herättää myös kysymyksen, mistä yhtiö sai 158,5 miljoonaa euroa.

Tarkkaan ottaen Migritin osakepääoma on tällä hetkellä yhtiön oman ilmoituksen mukaan noin 26 000 euroa. Yhtiön perustamisvaiheessa vuonna pääoma oli EU Observerin mainitsema 2 775 euroa.

Lehti siteeraa Helsingin yliopiston Venäjän energiapolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkystä, jonka mukaan Migrit ”haiskahtaa” (smells fishy).

– Mikään tavanomainen liikepankki ei lainaisi tällaista rahasummaa Migritin kokoiselle pienyritykselle, Tynkkynen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)