Verkkouutiset

Mar-a-Lago huvila Floridassa. WIKIMEDIA COMMONS

FBI etsi Donald Trumpin huvilalta ydinaseita koskevia asiakirjoja

Entinen presidentti luonnehtii kotietsintää "hulluksi".

Liittovaltion poliisi FBI etsi maanantaina entisen presidentti Donald Trumpin Floridan asunnosta asiakirjoja, jotka liittyvät muun muassa ydinaseisiin. Asiasta kertoo Washington Post lähteisiinsä vedoten.

FBI teki kotietsinnän Trumpin Mar-a-Lago -huvilaan maanantaina. Syynä on epäily siitä, että Trump on presidenttikautensa päätteeksi vienyt Valkoisesta talosta salassa pidettäviä asiakirjoja laittomasti asunnolleen.

Lain mukaan hän ei olisi saanut pitää salassa pidettäviä asiakirjoja hallussaan enää presidenttikautensa jälkeen. Trumpin epäillään myös hävittäneen virallisia asiakirjoja, jotka lain mukaan olisi pitänyt arkistoida.

FBI:n tai Yhdysvaltain oikeusministeriön edustajat eivät kommentoineet asiaa WP:lle.

Etsintäluvan sisällöstä ei ole kerrottu julkisesti. Oikeusministeri Merrick Garland sanoi torstaina, ettei voi kommentoida kesken olevaa tutkintaa. Samalla hän kertoi, että on henkilökohtaisesti pyytänyt tuomioistuinta julkaisemaan etsintäluvan sisällön.

Trumpin tiedottaja ei vastannut WP:n kommenttipyyntöön, mutta Trump on luonnehtinut uudessa Truth Social -viestintäpalvelussaan kotietsintää ”hulluksi”.

Donald Trump toimi Yhdysvaltain presidenttinä vuosina 2017–2021.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS