Verkkouutiset

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Fazer suunnittelee uutta makeistehdasta

Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa.

Tämän seurauksena yhtiö käynnistää muutosneuvottelut Vantaan ja Lappeenrannan makeistehtailla työskentelevän henkilöstön työpaikan sijainnin mahdollisesta muutoksesta aikaisintaan vuonna 2025. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

Fazer sanoo strategisena tavoitteenaan olevan vahvistaa asemaansa Suomen johtavana kuluttajatuoteyhtiönä. Osana strategian toteuttamista Fazer suunnittelee nyt investointia uuteen huippuluokan makeistehtaaseen Suomessa, joka toteutuessaan vastaisi tulevaisuuden kuluttajaodotuksiin, kehittäisi työskentelyolosuhteita ja parantaisi energiatehokkuutta.

– Käynnistimme syyskuussa 2021 sisäisen hankkeen, jonka aikana on selvitetty vaihtoehtoja makeistuotantomme uudistamiseksi Suomessa. Nykyiset tehdasrakennukset ovat palvelleet meitä ansiokkaasti jo vuosikymmenien ajan. Uudenaikainen tehdas mahdollistaisi korkealaatuisen, kilpailukykyisen kotimaisen valmistuksen ja laajentumismahdollisuudet myös tulevaisuudessa, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström tiedotteessaa.

Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään kevään aikana. Sitä ennen Fazer käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut, joissa neuvotellaan Vantaan ja Lappeenrannan makeistehtailla työskentelevän henkilöstön työpaikan sijainnin mahdollisesta muutoksesta tulevaisuudessa.

Muutosneuvottelut alkavat aikaisintaan 17.1.2022 ja ne pyritään saattamaan päätökseen kuuden viikon neuvotteluaikaa noudattaen.

Uusimmat
MAINOS