Fazer käynnistää suklaatuotantonsa uudistamisen ja investoi noin 400 miljoonaa euroa uuden suklaatehtaan rakentamiseen Lahteen.
Yhtiön tiedotteen mukaan uusi tehdas vahvistaa Fazerin asemaa Pohjoismaiden johtavana makeisvalmistajana, mahdollistaa Fazerin kansainvälisen kasvun ja myös koko Suomen elintarvikeviennin merkittävän kasvattamisen. Fazerin osuus Suomen elintarvikeviennistä on jo nyt 15 prosenttia.
– Noin 400 miljoonan euron investointi on Fazerin historian suurin ja se on myös erittäin merkittävä Suomen elintarviketeollisuuden mittakaavassa. Lahteen rakennettava uusi tehdas tukee kasvuamme sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla ja on osoitus vahvasta uskostamme kotimaisen elintarvikevalmistuksen kilpailukykyyn myös kansainvälisillä markkinoilla, toteaa Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum tiedotteessa.
Tiedotteen mukaan uudessa tehtaassa Fazerin pitkä suklaaosaaminen yhdistyy pitkälle automatisoituihin tuotantolinjoihin ja teknologiaan, jolla voidaan tuottaa kokonaan uudenlaisia tuotetyyppejä.
Sähköistyksen ja kattavan energiankierrätyksen ansioista tehdas on CO2-päästötön, ja teknologian mahdollistama tehokas raaka-ainekäyttö vähentää myös valmistushävikkiä merkittävästi.
Investointipäätöksen myötä Fazer on tehnyt kiinteistökaupan Lahden kaupungin kanssa ja tehtaan rakennustyöt käynnistyvät. Rakennusvaihe työllistää satoja eri alojen ammattilaisia arviolta yli 500 000 työtunnin ajan.
Pippon yritysalueelle rakennettavan tehtaan on määrä valmistua vuonna 2028. Suklaatuotantoa jää myös Vantaalle.





