Verkkouutiset

Facebook esti Navalnyi-blogin jakamisen

Sosiaalisen median jätti poisti suomalaisen päätoimittajan päivityksen "yhteisösääntöjen vastaisena".

Facebook esti jakamasta suomenkielistä blogia, jossa on julkaistu käännettynä Aleksei Navalnyin kirjoituksia. Lännen Median päätoimittaja Matti Posio kertoo jakaneensa omalla seinällään linkin kyseiseen blogiin mutta joutuneensa toteamaan, että some-jätti on poistanut päivityksen.

– Eilen sain yllättäen viestin Facebookin hallinnolta, joka ilmoitti poistaneensa takautuvasti tätä linkkiä koskevan päivitykseni ”Facebookin yhteisösääntöjen vastaisena”. Perusteluksi kerrottiin jotakin sen suuntaista, että olin pyrkinyt esittämään tietynlaisia poliittisia kantoja yleisemmin levinneinä kuin ne tosiasiassa ovat, Posio kirjoittaa julkisessa päivityksessään.

Navalnyi suomeksi -blogia pitää Päivi Kremenenko, joka kertoo suomentaneensa Navalnyin tekstejä tämän Instagram-päivityksestä. Ensimmäinen käännösteksti on julkaistu toukokuun alussa tänä vuonna. Kremenenkon blogista löytyy linkki myös Navalnyin kotisivuille, jossa tämä niin ikään julkaisee kirjoituksiaan vankilasta.

Posio sanoo, että Venäjän hallinto on tiettävästi vaatinut ulkomaisia sosiaalisen median yhtiöitä estämään pääsyn Navalnyiin liittyville sivustoille. Hän sanoo olevansa järkyttynyt siitä, että Facebook estää suomalaista ihmistä jakamasta linkkiä, joka johtaa amerikkalaisella blogialustalla Suomen maaperällä julkaistavaan blogiin.

Uusimmat
MAINOS