Verkkouutiset

Ex-puoluesihteeri Suomenmaalle: Keskusta on halvaantunut

Jarmo Korhosen mukaan puolueen pitää harkita hallituksesta lähtemistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen arvioi Suomenmaalle, että hänen puoluettaan uhkaa romahdus huhtikuun kuntavaaleissa. Tämä voi johtaa hänen mukaansa siihen, että keskusta lähtee hallituksesta.

– Jos keskusta romahtaa kuntavaaleissa 10 prosentin puolueeksi, sen hallitustaival katkeaa vääjäämättä. Kun viime kuntavaaleissa tulos oli 17,5 prosenttia, tällä kertaa keskustan pitää ehdottomasti mennä yli 15 prosentin, Korhonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa keskustan ehdokashankinta takkuaa pahasti.

– Koko puolue on tällä hetkellä halvaantunut. En ole tällaista järjestöväen epä-älyllistä laiskuutta koskaan nähnyt. Näissä vaaleissa ei saa tyytyä mihinkään muuhun kuin täysiin listoihin – yhdelläkään kunnallisjärjestöllä ei ole hyväksyttävää syytä tyytyä vähempään. Jos lista ei ole täysi, se kertoo saamattomuudesta, laiskuudesta ja istuvien valtuutettujen oman läpimenon varmistelusta.

Keskustan ei olisi ex-puoluesihteerin mukaan pitänyt lähteä hallitukseen eduskuntavaalien jälkeen.

– Me emme ole päässeet muodostamaan agendaa. SDP, vasemmistoliitto ja vihreät koodinoivat poliittista toimintaa keskenään ja onnittelen niitä siitä. Keskusta menee neuvotteluihin jonkinlaisen toivelistan kanssa, mutta ei uskalla sanoa, että tässä ja tässä tulee stoppi, Korhonen sanoo.

– Hallituksesta lähtemistä pitää harkita joka päivä. Ei meidän tarvitse roikkua vallassa. Kun puolue luisuu alamäkeen, sen pitää selkiyttää oma viestinsä ja näyttää, ettei se ole vallankipeä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)