Verkkouutiset

Sisäministeri Päivi Räsänen ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko vuonna 2013. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Ex-ministerit ihmettelevät IS:lle pääministerin perustelua

Entiset sisäministerit kertovat saaneensa selkeän ohjeistuksen valtioneuvoston virkakännykän käytöstä.

– Ainakin minä sain selkeän ohjeen siitä, että valtioneuvoston virkapuhelimen on oltava aina käytössä ja aina päällä. Niinpä kuljetin sitä aina mukanani enkä laittanut puhelinta äänettömälle edes yön ajaksi, entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoo Ilta-Sanomille.

Entinen sisäministeri Paula Risikko (kok.) puolestaan muistaa, että kirjallisen ohjeistuksen lisäksi valtioneuvoston puhelimen käyttöä käytiin myös suullisesti läpi ministerien perehdytyksessä.

– Niin kirjallisesti kuin suullisesti neuvottiin, että ministerin on kuljetettava valtioneuvoston virkakännykkää mukana niin, että hän on aina tavoitettavissa, hän sanoo IS:lle.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on itse kertonut, ettei hän aina pidä valtioneuvoston virkapuhelinta mukanaan vapaa-ajalla, jotta se ei katoaisi tai joutuisi vääriin käsiin.

Räsänen ja Risikko ihmettelevät pääministerin antamaa perustelua.

– Minun on vaikea tunnistaa sellaista riskiä, että valtioneuvoston puhelin voisi hukkua tai joutua vapaa-ajalla vääriin käsiin, Räsänen sanoo.

– Kyllähän puhelimen haltijan on huolehdittava puhelimesta. Se on virkakännykkä, jota kaikkien ministerien on pidettävä koko ajan mukanaan. Jos lähtee jonnekin, puhelin on otettava mukaan. Se on sääntö, Risikko toteaa.

Uusimmat
MAINOS