Verkkouutiset

Ex-kansleri Schröder tukee Putinia – ”Merkel raivona”

Saksan entisen liittokanslerin Gerhard Schröderin tuki Venäjän toimille Ukrainassa on tuohduttanut liittokansleri Angela Merkelin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittilehti Telegraphin mukaan Gerhard Schröder on nolannut Venäjää puolustavilla kommenteillaan liittokansleri Angela Merkelin hallituksen. Lehden mukaan Merkel on raivona.

Schröder on todennut muun muassa, että Venäjää on ymmärretty väärin ja maa vain haluaa pysyä ”suurena ja vahvana” sekä olla tasavertainen Yhdysvaltojen kanssa.

Gerhard Schröder sanoi taannoin Die Zeit -sanomalehden keskustelutilaisuudessa, että vaikka Venäjän toiminta onkin kansainvälisen lain vastaista, on Vladimir Putinilla silti perusteltuja ”pelkoja piiritetyksi joutumisesta”. Kylmän sodan jälkeisiä tapahtumia entisen Neuvostoliiton alueilla Schröder sanoi ”onnettomiksi”.

Schröderin mukaan EU:ssa ei ole ymmärretty, kuinka jakautunut Ukraina todellisuudessa on.

Schröder vertasi Venäjän toimia Ukrainassa Naton pommituksiin Kosovon kriisin aikana 1999.

“Lähetimme koneemme Serbiaan ja pommitimme itsenäistä valtiota muiden Nato-maiden kanssa ilman YK:n turvallisuusneuvoston tukea”, Schröder sanoi.

Saksan nykyhallinto on tuominnut Venäjän puuttumisen Ukrainan asioihin kansainvälisen lain vastaisena. Merkelin hallinnossa Schröderin kommentit on otettu vastaan jyrkästi.

Angela Merkel on itse kutsunut Gerhard Schröderin lausuntoja ”häpeällisiksi”.

Vihreän puolueen saksalaiset euroedustajat ovat pyrkineet ajamaan Euroopan parlamentissa läpi ehdotusta, jossa Schröderiä kehotettaisiin olemaan kommentoimatta Ukrainan tilannetta.

Gerhard Schröder toimi Saksan liittokanslerina 1998-2005. Schröder siirtyi venäläisen energiajätti Gazpromin hallitukseen hävittyään vuoden 2005 vaalit. Schröder on Venäjän presidentin Vladimir Putinin henkilökohtainen ystävä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)