Verkkouutiset

Eva Biaudet. LEHTIKUVA / HANDOUT / SILJA VIITALA / YLE

Eva Biaudet: Anti-gender-liike on merkittävä uhka

Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtajan mukaan liike on järjestäytynyt ja hyvin rahoitettu.

– Anti-gender-liike on järjestäytynyt ja hyvin rahoitettu, ja siksi yksi suurimpia sukupuolten tasa-arvon haasteita. Euroopassa se pyrkii paitsi estämään kehitystä myös peruuttamaan jo aikaansaatuja sopimuksia ja lainsäädäntöä, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet (r.) sanoo.

Liikettä luonnehditaan tiedotteessa ”merkittäväksi uhkaksi naisille”. Naisten sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien aktiivinen vastustuksen todetaan osoittavan, ettei tasa-arvo ole vieläkään itsestäänselvyys.

Tiedotteeen mukaan myös esimerkiksi ulkoministeri Pekka Haavisto on nostanut esiin anti-gender-liikkeen uhkan länsimaiselle demokratialle ja tasa-arvolle.

Ulkoministeriön muistion mukaan anti-gender-liikkeet vastustavat  naisten ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämistä. Muistiossa todetaan, että liikkeet näkevät tämän rikkovan luonnollisen järjestyksen, jossa ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä, sukupuoli määrittyy biologisesti ja heteroseksuaaliselle avioliitolle perustuvaa perhemallia on suojeltava. Vaihtoehtoiset näkemykset torjutaan muun muassa vedoten uskonnon ja omantunnon vapauteen.

Liikkeen kerrotaan rakentaneen ”monipuolisen globaalin verkoston kansalaisyhteiskuntiin hyödyntäen ja yhdistellen konservatiivista, uskonnollista ja nationalisten populismin eetosta”.

Uusimmat
MAINOS