Verkkouutiset

EU:n vapaakauppasopimus kasvatti Suomen vientiä Etelä-Koreaan lähes 40 prosenttia

Euroopan unionin ja Etelä-Korean välinen vapaakauppasopimus on hyödyttänyt konkreettisesti EU-alueen yrityksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen vienti Etelä-Koreaan on kasvanut lähes 40 prosenttia verrattuna vapaakauppasopimusta edeltävään aikaan, kertoo ulkoministeriön tiedote. EU:n ja Etelä-Korean välistä sopimusta on sovellettu heinäkuusta 2011 lähtien. Sopimuksen myötä monen Suomelle tärkeän vientinimikkeen tullit poistuivat heti tai siirtymäaikojen puitteissa.

Suomesta viedään Etelä-Koreaan pääasiassa erilaisia koneita ja laitteita, kemian- ja metalliteollisuuden tuotteita, elektronisia laitteita sekä puu- ja paperituotteita. Etelä-Koreasta tuodaan elektroniikkaa, koneita ja laitteita sekä lääketeollisuuden tuotteita. Etelä-Korea on maailman 13. suurin talous ja Suomen kolmanneksi tärkein kauppakumppani Aasiassa.

EU:n ja Etelä-Korean välinen vapaakauppasopimus on tähän saakka kunnianhimoisin ja kattavin EU:n solmima vapaakauppasopimus ja samalla ensimmäinen aasialaisen maan kanssa tehty kauppasopimus.

Sopimus on hyödyttänyt konkreettisesti EU-alueen yrityksiä. Suomen merkittävimmän vientisektorin, koneiden ja laitteiden, vienti on kasvanut 8,6 prosenttia. Myös sähkökoneiden ja laitteiden ja globaalisti yhä merkittävämpien lääkinnällisten laitteiden vienti on kasvanut runsaat 30 prosenttia. Suomen tuonti Etelä-Koreasta on laskenut noin 16 prosenttia.

Kaikki Suomen keskeisimmät vientisektorit ovat kasvaneet sopimuksen voimaantulon jälkeen. Sopimus helpottaa kauppaa myös teknisiä kaupanesteitä purkamalla ja maiden välistä sääntelyä yhtenäistämällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)