Verkkouutiset

EU-rahojen väärinkäytön paljastamista vaaditaan – ”häpeä, jos emme tätä tee”

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa vaatii budjettikomissaariehdokasta pitämään huolta, että maksuvirheet jäsenvaltioissa tulevat ilmi.

EPP-ryhmän tiedotteen mukaan europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) vaatii Jean-Claude Junckerin budjettikomissaariksi ehdolla olevalta bulgarialaiselta Kristalina Georgievalta paljastuksia virheistä.

Sarvamaan mukaan EU:n on jatkossa tehtävä selväksi, missä jäsenmaissa annetaan väärää tietoa EU-rahojen käytöstä.

– Kyseessä ei ole jäsenvaltioiden häpäiseminen, vaan päinvastoin. On häpeä, jos emme tätä tee, Petri Sarvamaa totesi tiedotteen mukaan kuulemiskysymyksessään komissaariehdokas Georgievalle.

Sarvamaan mukaan parlamentin tehtävä on varmistaa, että eurooppalaisten veronmaksajien rahojen käyttö on turvattu.

Georgieva totesi olevansa samaa mieltä siitä, että komission täytyy keskittyä jatkossa enemmän niiden jäsenvaltioiden tarkkailemiseen, joissa on eniten ongelmia.

Hän ei kuitenkaan ollut valmis lupaamaan jäsenmaiden nimeämistä. Georgievan mukaan jäsenvaltioiden osoittamisessa on vaarana, että ne ryhtyvät kuurupiilosille.

Nykyisessä komissiossa Kristalina Georgieva on kehitys- ja hätäapukomissaari. Petri Sarvamaa on Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan 1. varapuheenjohtaja.

Euroopan parlamentti kuulee tällä ja ensi viikolla Brysselissä uuden komission jäsenehdokkaita.

Uusimmat
MAINOS