Verkkouutiset

EU jakoi rahoitusta – kahdelle suomalaisyritykselle 2,8 miljoonaa euroa

Kokonaisuudessaan rahoitusta myönnettiin lähes 104 miljoonaa euroa.

EU:n Horisontti 2020 -ohjelman pk-yrityksiä koskeneen rahoituskierroksen yli 100 miljoonan euron tukipotti jakautui 71 yritykselle. Suomesta rahoitusta sai kaksi yritystä, espoolainen Nordic 24/7 Services ja oululainen Minima Processor, joille myönnettiin yhteensä 2,6 miljoonaa euroa.

1,1 miljoonaa euroa saanut Nordic 24/7 Services on kehittänyt uudenlaisen, ympäristöystävällisen pieniin tiloihin tarkoitetun jäähdytysmenetelmän, joka ei tarvitse lainkaan kompressoria tai kemiallisia jäähdytysaineita.

Minima Processor, jolle EU-rahoitusta myönnettiin 1,69 miljoonaa euroa, taas on kehittänyt mikroprosessorien tehonkulutusta merkittävästi pienentävän teknologian.

Nyt myönnetty rahoitus on niin sanotun EU:n Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelman pk-yritysosion kakkosvaiheen rahoitusta. Sen tarkoituksena on auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä viemään innovaatioitaan markkinoille. Rahoitusta myönnetään esimerkiksi pilotointeihin ja ratkaisujen skaalaamiseen.

Tukea saaville yrityksille on tarjolla myös 12 päivää ilmaista yritysvalmennusta.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)