Verkkouutiset

EU aikoo tarjota briteille mahdollisuutta pysyä EU:n kansalaisina Brexitistä huolimatta

Euroopan parlamentin Brexit-neuvottelija Guy Verhofstadt on vahvistanut The Independentille, että briteille kaavaillaan mahdollisuutta säilyttää EU-kansalaisuus Brexitistä huolimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ison-Britannian kansalaisten mahdollisuutta pysyä Euroopan unionin kansalaisina maan EU-erosta huolimatta pidettiin aiemmin pitkän aikavälin tavoitteena. Nyt on selvinnyt, että tämä mahdollisuus aiotaan sisällyttää EU:n esittämään Brexit-diiliin jo alkuvaiheessa.

Belgialainen liberaalien europarlamenttiryhmän johtaja Guy Verhofstadt sanoi The Independentille pitävänsä ehdotusta ”erittäin tärkeänä”. Ehdotus sisältyy Verhofstadtin neuvottelumandaattiin.

Suunnitelman mukaan briteille tarjottaisiin henkilökohtaista liitännäiskansalaisuutta EU:ssa, joka mahdollistaisi vapaan liikkuvuuden ja mahdollisuuden työskennellä kaikkialla EU:ssa sekä mahdollisuuden äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)