Verkkouutiset

Roadrunner-M-ilma-alus. / Anduril

Etsii kohdetta ja palaa takaisin – uusi järjestelmä voi mullistaa ilmatorjunnan

Amerikkalaisyhtiö aikoo laajentaa Roadrunner-M-laitteiden tuotantoa tuhansiin yksiköihin.

Amerikkalainen puolustusalan yhtiö Anduril on kehittänyt uuden edullisen ja modulaarisen ilmatorjuntajärjestelmän, jonka kerrotaan etsivän tuhottavia kohteita autonomisesti.

Taistelukärjellä varustettu Roadrunner-M voidaan kuljettaa perille laatikossa, joka tarkkailee järjestelmän kuntoa ja ympäristöolosuhteita. Sen käyttöön riittää yksi henkilö. Laite on suunniteltu ohjusten ja erityisesti lennokkien tuhoamiseen.

Ohjuksen kaltainen ilma-alus pystyy partioimaan ilmassa ja palaamaan takaisin lähtöpaikkaansa polttoainetäydennystä varten, jos se ei löydä sopivaa kohdetta. Se laskeutuu ja nousee pystysuoraan.

Andurilin johdosta kerrotaan War Zone -julkaisulle, että uutta ilmatorjuntajärjestelmää on kehitetty vasta vajaat kaksi vuotta. Täysikokoisilla prototyypeillä on silti ehditty tehdä laajoja koelentoja.

– Se on jotain uudelleenkäytettävän ohjuksen ja autonomisen lentokoneen väliltä. Se on täysin uudelleenkäytettävä, ja siihen voi sijoittaa monia erilaisia taistelukärkiä, yhtiön perustaja Palmer Luckey sanoo.

Kahdella suihkumoottorilla varustetun laitteen huippunopeutta tai enimmäislentokorkeutta ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Yhden Roadrunnerin hinnaksi arvioidaan joitakin satoja tuhansia dollareita.

Satojen ilma-alusten tuotannon on määrä alkaa pian. Tuotantoa laajennetaan tämän jälkeen tuhansiin yksiköihin.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)