Verkkouutiset

Etelä-Korea pudotti pommeja ja harjoitteli Pohjois-Korean valtiojohdon tuhoavaa iskua

Etelä-Korean ilmavoimat suoritti pommitusharjoituksen heti Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen.

Etelä-Korean ilmavoimat suoritti pommitusharjoituksen Taebaekissa noin 130 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta pian Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen.

CNN:n mukaan neljä F-15K-hävittäjää pudotti harjoituksissa bunkkereiden ja vastaavien suojattujen kohteiden tuhoamiseen tarkoitettuja pommeja. Iskussa simuloitiin Pohjois-Korean valtiojohdon tuhoamista. Etelä-Korea on viestittänyt aiemminkin olevansa valmis Pohjois-Korean ylimpään johtoon kohdistuvaan iskuun, mikäli Korean niemimaalla syttyy sota.

Etelä-Korean presidentinhallinnon mukaan harjoitus osoitti, että Etelä-Korean ilmavoimilla on kyky ”tuhota vihollisen johto hätätilanteessa”. Presidentti Moon Jae-inin kerrotaan halunneen osoittaa maansa asevoimien vahvaa rankaisukykyä Pohjois-Koreaa vastaan.

Pusanin yliopiston apulaisprofessori Robert Kellyn mukaan kyseessä oli ”harkittu eskalaatio”.

– Pohjoiskorealaiset eivät vain voi ammuskella ohjuksia toisten valtioiden yli. Siihen on vastattava jotenkin.

Hän korostaa, ettei viesti saa kuitenkaan olla liian jyrkkä.

Pohjois-Korea laukaisi maan pääkaupungista Pjongjangista ohjuksen, joka lensi Japanin yli aamuvarhaisella Korean aikaa eli puolelta öin Suomen aikaa.

Japanilaistietojen mukaan ohjus hajosi ja putosi mereen 1 180 kilometriä itään Hokkaidon saaresta.

Japanilaiset eivät yrittäneet ampua ohjusta alas, mutta BBC:n mukaan Hokkaidon saarelle annettiin varoitus ja asukkaita kehotettiin menemään suojaan.

Ohjuksen lentomatka on arvioitu 2 700 kilometriksi. Ohjus oli luultavasti vastikään kehitetty keskipitkänmatkan Hwasong-12. Se kohosi 550 kilometrin korkeuteen, mikä oli vähemmän kuin aiemmissa ohjuskokeissa.

Uusimmat
MAINOS