Verkkouutiset

Mies tietokoneella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

ESS: Lapset kohtaavat verkossa yhä useammin seksuaalista väkivaltaa

Asiantuntijan mukaan verkossa on paljon lasten ikätasolle sopimatonta sisältöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lapset ja nuoret kohtaavat verkossa yhä useammin seksuaalista väkivaltaa, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Seksuaalinen väkivalta on digiympäristössä hyvin monimuotoista. Verkossa lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta on Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Emma Pösön mukaan yksi aikamme vakavimmista ongelmista ja kasvava ilmiö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Teknologia on tuonut muissakin ympäristöissä tapahtuvat ilmiöt digiympäristöjen avulla lähelle. Rikoksen tekijöillä on digilaitteen kautta pääsy tavallisten lasten makuuhuoneisiin, sanoo Suojellaan lapsia ry:n erityisasiantuntija Katariina Leivo.

Leivo muistuttaa, että moni digimaailman mukana tullut asia on parantanut nuorten ja lasten elämää. Kuitenkin verkossa on hänen mukaansa myös ikätasolle sopimattomia, kehitykselle haitallisia ja traumatisoivia sisältöjä ja tilanteita.

Pösö kannustaa aikuisia olemaan kiinnostuneita lapsen verkonkäytöstä.

– Voi kysyä suoraan, kenen kanssa olet jutellut tänään somessa tai oletko ikinä kohdannut jotain ikävää siellä, hän kertoo.

Pösön mukaan on tärkeää, että keskustelussa otetaan huomioon lasten ikätaso mutta asioista puhutaan silti oikeilla termeillä. Lasta ei pidä myöskään syyllistää.

Jos epäilee kohdanneensa netissä lapseen kohdistuvaan seksuaaliväkivaltaan liittyvää materiaalia tai toimintaa, voi tehdä ilmoituksen esimerkiksi Pelastakaa Lasten Nettivihje.fi-palveluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)