Verkkouutiset

Julkistalouden suuntaviivoista neuvotellaan Säätytalolla keskiviikkona ja torstaina. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Terveysasemalle jonoa jopa 90 päivää, mutta ostopalveluissa vain pari päivää

Kansanedustajan mukaan yksityinen puoli tarvitaan täydentämään julkista terveydenhoitoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauman mukaan tärkein asia sote-uudistuksessa on lääkärille pääsyn nopeuttaminen.

– Yksistään julkinen puoli ei hommaa pysty hoitamaan. Jonot ovat kuukausia. Ostopalveluihin vain muutaman päivän. Ideologiat pois ja monituottajamalli tilalle. Myös #perhelääkäri tarvitaan, Pia Kauma tviittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän on jakanut Twitterissä kuvan Espoon terveysasemien jonotustilanteesta. Kaupungin omissa terveyskeskuksissa jonotusaika on selvästi pitempi kuin ulkoistetuissa terveyskeskuksissa.

Ulkoistetut terveyskeskukset Oma Lääkärisi Matinkylä, Mehiläinen Espoontori ja Terveystalo Espoontori erottuvat edukseen jonotusajoissa.

Lyhyitä jonoja selittää yksityisten terveysyritysten mukaan se, että ne toimivat eri tavalla kuin julkiset terveysasemat. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

– Yksityinen puoli innovoi nopeammin, käyttää digitalisaatiota nopeammin ja rakentaa nopeammin uusia palvelumalleja. Julkisella puolella nämä kehityskaaret ovat hitaampia, Terveystalon toimitusjohtaja Ville Iho sanoo Länsiväylälle.

Ihon mukaan Terveystalon konsepti pohjautuu tiimityömalliin, jossa tavoitteena on hoitaa asiakas mahdollisimman nopeasti loppuun asti.

– Sillä on saatu ihan dramaattisia lyhennyksiä hoitoonpääsyyn ja siihen, että asiakas saa sen, mitä on tullut hakemaan, hän sanoo.

Suomen ensimmäiset aluevaalit toimitetaan sunnuntaina 23.1.2022. Vaaleissa valitaan aluevaltuustot 21 hyvinvointialueelle. Jatkossa sosiaalihuollon palvelujen järjestämisen ja tuottamisen vastuu on hyvinvointialueella.

LUE MYÖS:
LV: Julkisille terveysasemille jopa 73 päivän jono – yksityisille viiden päivän (VU 6.9.2021)
Kaupungin terveyskeskuksiin jopa 90 päivän jono, ulkoistettuun kolme päivää (VU 25.11.2020)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)