Verkkouutiset

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja yllättyi Jan Vapaavuoresta

Markku Markkulan mielestä hallitukselle vietyä sote-ehdotusta olisi pitänyt valmistella yhdessä.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok.) sanoo olevansa yllättynyt Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) toimista. Vapaavuori kertoi eilen Helsingin tehneen konkreettisen ehdotuksen maan hallitukselle pääkaupunkiseudun maakunnan perustamiseksi osana sote- ja maakuntauudistusta.

– Se, että hän on tätä todella vakavasti vienyt eteenpäin maan hallitukselle, oli meille uusi asia, Markkula kommentoi asiaa Verkkouutisille.

– Emme ole Vapaavuoren linjoilla tässä ja ennen kaikkea olemme hyvin tyrmistyneitä, että hän on esittänyt tällaista maan hallitukselle ilman, että asiasta olisi keskusteltu ja käyty sitä ensin yhdessä läpi.

Markkula korostaa, että pääkaupunkiseudun maakunnan perustaminen ei ole vain Helsingin asia. Pääkaupunkiseudun kunnilla on yhteistyöelimet, joissa asiaa olisi voitu ratkoa.

– Tästä saattoi saada kuvan, että hän on puhunut myös Espoon äänellä, mikä ei pidä paikkansa.

Markkula suhtautuu Vapaavuoren ehdotukseen kriittisesti. Hänen mukaansa se voisi käytännössä johtaa Helsingin ”dominointiin” ja pääkaupunkiseudun kuntien yhdistymiseen.

Mitä tulee hallituksen sote- ja maakuntauudistukseen, Markkulan mielestä se on ”askel parempaan suuntaan” ja riittävän hyvä vietäväksi Espoon näkökulmastakin eteenpäin. Ongelmakohtia voidaan korjata vielä eduskuntakäsittelyn yhteydessä.

Uusimmat
MAINOS