Verkkouutiset

Esko Valtaoja: Ympäristöväki on innostuneempi etsimään vihollisia

Professorin mukaan 'toivo ei kelpaa kaikille'.

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja kirjoittaa Turun Sanomissa otsikolla Maailma täynnä tomua ja tuhkaa – ja toivoa.

Esko Valtaoja kuvailee maailman tasaista myönteistä kehitystä, siitä kertovaa ruotsalaisen Hans Roslingin kirjaa Faktojen maailma ja viime vuoden antamaa toiveikkuutta.

– Maailma on toivoa täynnä, mutta tietenkään toivo ei kelpaa kaikille. Vihreän Langan tuore pääkirjoitus kertoo, kuinka ”Roslingin ja Valtaojan myönteinen viesti” siitä, että ongelmat ovat ratkaistavissa, aiheuttaa valtavan riskin ilmastolle, Esko Valtaoja siteeraa.

– No, ympäristöväki on valitettavasti aina ollut innostuneempi etsimään vihollisia kuin etsimään ratkaisuja, hän jatkaa.

Esko Valtaoja tarkoittanee tätä Vihreän Langan päätoimittajan 8.1.2019 kirjoitusta Fanitettujen tutkijoiden positiivisuus on riski ilmastolle. Siinä todetaan Valtaojan sanoneen, että sadan tai tuhannen vuoden päästä asiat, joista olemme nyt huolissamme, ovat vain huvittavia.

”- Sellaisen kommentin jälkeen tarkennus siitä, että ilmastonmuutos on iso ongelma, jää varjoon. Tämä on Roslingin ja Valtaojan myönteisen viestin ongelma. Se aiheuttaa valtavan riskin ilmastolle”, Vihreä Lanka kirjoitti.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)