Verkkouutiset

Erkki Tuomioja: Yle julkaisi typerimmän koskaan lukemani tekstin

Sdp:n kansanedustajan mukaan Nato-maissakin viljellään sotaretoriikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle Puheen Politiikkaradiossa kokoomuksen Ben Zyskowiczin kanssa olleen Erkki Tuomiojan mukaan Nato ei valmistaudu sotaan eikä halua sotaa.

– Mutta Nato-maista löytyy puheenvuoroja, kirjoja, artikkeleita, joissa ihan suoraan tällaista sotaretoriikkaa viljellään, Erkki Tuomioja sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Toki sitä löytyy Venäjältäkin. Tämä on vaarallista puolin ja toisin.

Tuomioja sanoi ihmetelleensä erittäin suuresti Ylen Baltian-kirjeenvaihtajan kommentteja Naton huippukokouksen jälkeen 9.7.2016. Hän viittasi tästä löytyvään juttuun Nato virittelee Itämeren alueelle ansalankaa – Sen toisessa päässä on Suomi.

Tuomioja siteerasi tekstistä kohtaa ”(Naton) joukot ovat joka tapauksessa ansalanka, joka on viritetty Venäjän suuntaan. Sen toinen pää on sotilaallisesti verraten kyvykäs Suomi, ja sen tietävät sekä Nato että Suomi. Pohjoinen kansa on jälleen kyyristynyt pensaikkoon odottamaan saalistaan hiirenhiljaa. Ja se on hyvä taktiikka”.

– Minä en ole kyllä juuri koskaan näin typerää tekstiä lukenut. Ja tämä on siis Yleisradion kirjeenvaihtajan näkemys, Erkki Tuomioja sanoi.

– Minusta on ihan selvää, että jokaisella on oikeus esittää mielipiteitä. Mutta kyllä tämä panee vähän Yleisradionkin tiedonvälityksen outoon valoon.

”Venäjällä ei suunnitelmia”

Erkki Tuomiojan mukaan valitettavasti naapurimaassa Ruotsissa, Suomen mediassakin ja Baltian maissa on kirjoittelua, jossa lähdetään siitä, että Venäjä voi minä päivänä tahansa hyökätä näihin maihin.

– Minä en usko että Venäjällä on tällaisia hyökkäyssuunnitelmia. Koska jos katsoo millä tavalla tämä tilanne on kehittynyt, niin kyllähän se on ollut reaktion ja vastareaktion vuorovaikutusta, Erkki Tuomioja sanoi.

– Kiihkonationalismin ja fasismin luonteisia ilmiöitä on niin Venäjällä, Ukrainassa kuin myös Baltian maissakin. Siinä mielessä tätä pitää katsoa tasapainoisemmin ja myös niitä mahdollisia virheitä joita lännen puolelta on tehty.

Tuomioja kiisti Zyskowiczille kuitenkaan olevansa jakamassa vastuita tilanteesta 50-50 -pohjalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)