Verkkouutiset

Erkki Tuomioja. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Erkki Tuomioja: Venäjän intressissä on kunnioittaa Suomen suvereniteettia

SDP:n kansanedustaja pitää Venäjän ulkoministerin lausuntoa uskottavana.

Venäjän intressissä on kunnioittaa Suomen suvereniteettia, ja siksi maan ulkoministeri Sergei Lavrovin tuoreet Suomea ja Ruotsia koskevat lausunnot ovat uskottavia. Näin sanoo SDP:n kansanedustaja, ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Tuomioja viittaa Lavrovin perjantaina Ylelle antamaan lausuntoon, jossa tämä sanoo Venäjän kunnioittavan Suomen ja Ruotsin suvereniteettia. Päätös Natoon liittymisestä on maiden oma, Lavrov sanoi Ylelle.

Venäjä on viime aikoina vaatinut Natoa lopettamaan laajentumisen itään, ja nostanut asian esille Yhdysvaltojen ja puolustusliiton kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Tuomiojan mukaan Lavrovin lausunto on uskottava.

– Kun Lavrov sanoo Venäjän kunnioittavan Suomen ja Ruotsin suvereniteettiä on se uskottavaa koska se vastaa myös Venäjän intressejä, Tuomioja kirjoittaa Twitterissä.

–  Uutta olisi jos Venäjä sanoisi kunnioittavansa Ukrainan suvereenisuutta. Pelottavaa on, että piankin voimme saada näyttöjä siitä ettei näin ole.

Ulkoministerinä vuosina 2000-2007 ja 2011-2015 toiminut Tuomioja on nykyään eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Venäjän koventunut retoriikka ja joukkojen keskittäminen Ukrainan rajalle on herättänyt Suomessa laajaa keskustelua turvallisuuspolitiikan ratkaisuista. Yhdysvallat on varoittanut Venäjän valmistelevan Ukrainassa provokaatiota laajemman konfliktin oikeuttamiseksi.

Uusimmat
MAINOS