Verkkouutiset

Erkki Tuomioja: Jussi Niinistö ei piittaa eduskunnan linjauksista

SDP:n kansanedustajan mielestä puolustusministeri sooloilee turvallisuuspolitiikassa.

Entisen ulkoministerin, SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomiojan mielestä puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on ottanut sooloilevan linjan turvallisuuspolitiikan keskeisissä asioissa.

Tuomioja viittaa Facebookissa muun muassa Niinistön ehdotukseen siitä, että Suomessa voitaisiin järjestää kansainvälinen suursotaharjoitus Ruotsin Auroran tapaan.

‒ Puolustusministeri Jussi Niinistöllä on suuri halu nostaa sinistä (sinimustaa?) profiiliaan milloin suursotaharjoituksilla, Ahvenanmaan demilitarisoinnilla, aseiden lahjottamisella reserviläisille ja alaisensa turvallisuuskomitean melskaamisella, Tuomioja kirjoittaa.

Hänen mukaansa Suomen ulko- ja turvallisuupolitiikan linjaukset tehdään yhdessä tasavallan presidentin, hallituksen ja eduskunnan kanssa.

‒ Eikä meillä pidä hyväksyä sooloilua turvallisuuspolitiikan keskeisissä asioissa ministeriltä, joka erityisavustajansa suulla osoittaa avointa piittaamattomuutta eduskunnan turvallisuuspoliittisista linjauksista, Tuomioja sanoo.

Niinistön mukaan sopiva ajankohta Suomessa järjestettävälle sotaharjoitukselle olisi 2020-luvun alussa.

Hänen mukaansa yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan kattavasta aluepuolustuksesta pidetään määrätietoisesti kiinni jatkossakin, mutta valmiuteen on panostettava, kun turvallisuusympäristö muuttuu.

https://www.facebook.com/erkki.tuomioja/posts/10155509483267702

Uusimmat
MAINOS