Verkkouutiset

Belgorodissa väitetysti kaapattu venäläistankki ja Ukrainan lippu. @Karymat/Telegram

Erikoisjoukot on jo tuhottu – tämän takia Moskova ei voinut reagoida Belgorodissa

Asiantuntijan mukaan Venäjän asevoimien ja turvallisuusjoukkojen valmiudessa on puutteita.

Moskova ei kyennyt reagoimaan Venäjän Belgorodin alueelle tehtyyn hyökkäykseen tarpeeksi nopeasti, koska maan erikoisjoukot ovat tuhoutuneet Ukrainassa käydyissä taisteluissa, toteaa turvallisuuspolitiikan analyytikko Ivan Preobrazhensky The New Voice of Ukraine -uutissivuston haastattelussa.

– Venäjällä ei ole tarpeeksi erikoisjoukkoja, joita voitaisiin lähettää Belgorodin alueelle, koska kaikki nämä yksiköt tuhoutuivat Venäjän Ukrainassa aloittaman täysimittaisen hyökkäyksen alkuvaiheessa, hän sanoo.

– Aiemmin vastaavassa tilanteessa Moskova olisi lähettänyt erittäin nopeasti erikoisjoukkoja naapurialueilta paikan päälle, kuten kansalliskaartin OMON-joukkoja tai FSB:n erikoisyksiköitä.

Preobrazhensky korostaa, että normaalisti tilanne olisi ratkaistu muutamassa tunnissa ja erikoisyksiköt olisivat hoitaneet homman ammattimaisesti.

Hänen mukaansa Venäjän asevoimat väitti viime vuosikymmenen aikana luoneensa suuria liikuteltavia ryhmiä, jotka voidaan tarvittaessa lähettää nopeasti Venäjän eri alueille.

– Lopulta kävi ilmi, että koko tämän ajan he olivat valmistautuneet täysin erilaiseen sotaan – täysimittaiseen aggressioon Ukrainaa vastaan, suureen sotaan isojen yksiköiden kanssa.

– Niitä harvoja erikoisjoukkojen yksiköitä, joita heillä oli ennen, ei enää ole olemassa. Ne tuhottiin sodan alussa. He oikeastaan tuhosivat kaikki parhaat yksikkönsä itse.

Ukrainan puolella taistelevat Vapaan Venäjän legioona (Legion Svoboda Rossii) ja Venäjän vapaaehtoisjoukot (RDK) tunkeutuivat maanantaina ja tiistaina rajan yli Belgorodin alueelle.

Venäläiskapinallisiksi itseään luonnehtivien aseistettujen ryhmien kerrottaan sittemmin vetäytyneen takaisin Ukrainan puolelle.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)