Verkkouutiset

EP:n budjettivaliokunta puolsi EU:n työllistämistukea Microsoftilta irtisanotuille

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta hyväksyi keskiviikkona yli 3,5 miljoonan euron suuruisen EU-tuen 1000 irtisanotun työllistämiseen Länsi- ja Etelä-Suomessa.

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta hyväksyi mietintöluonnoksen 3 520 080 euron suuruisen tuen myöntämisestä Suomelle Euroopan globalisaatiorahastosta äänin 33 puolesta ja neljä vastaan. Euroopan parlamentin budjettivaliokunnassa mietinnön esittelijänä toimii Petri Sarvamaa (kok,).

Microsoft Mobilen irtisanomiset keskittyivät Helsinki-Uusimaan, Länsi-Suomen ja Etelä-Suomen alueille. Kaikista 1248 irtisanotusta työntekijöistä noin tuhanne:n odotetaan saavan joko rahallista tukea tai hyötyvän koulutuksista.

– Vaikka ”Microsoft Mobile Oy toi markkinoille uusia mobiililaitteita ja investoi suunnitteluun, komponentteihin ja markkinointiin”, se ei kyennyt vastaamaan kilpailijoiden tarjoamiin halvempiin käyttöjärjestelmiin ja laitteistoihin, totesivat mepit.

Mepit korostivat myös, että ”työntekijävähennykset liittyvät siihen, että mobiililaitteiden valmistus siirtyy koko ajan halvemman palkkatason maihin”.

– On erittäin tärkeää, että Suomi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla tämän EU-rahastosta saatavan tuen. Suomi on jo ennestään saanut EU-maista suhteellisesti eniten Euroopan globalisaatiorahaston tukea, muistuttaa Sarvamaa.

Tuen myöntäminen vaatii parlamentin täysistunnon ja ministerineuvoston hyväksynnän. Ministerineuvosto hyväksyi tuen myöntämisen 17.7. Parlamentin täysistunnossa esityksestä äänestetään syyskuun puolivälissä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)