Verkkouutiset

Ensin 15 raiskausepäilyä vuodessa, sitten 45, nyt 90 – HS: Irakilaisten epäillyt seksuaalirikokset rajussa kasvussa

Ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä kasvoi viime vuonna 41,9 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen seksuaalirikosten määrän suuri kasvu selittyy Helsingin Sanomien mukaan suurelta osin teoilla, joissa on irakilainen epäilty.

Poliisiammattikorkeakoulun rikostilastojen perusteella ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä kasvoi viime vuonna 41,9 prosenttia eli 93 tapauksella ja seksuaalisten ahdistelujen määrä 153,5 prosentilla eli 89 tapauksella.

Irakilaisepäiltyjen määrä on kasvanut rajusti. Raiskausepäilyjä, joissa tekijäksi epäillään Irakin kansalaista, on ollut aiemmin noin 15 vuodessa. Vuonna 2015 luku pomppasi 45 tapaukseen ja viime vuonna 90 tapaukseen.

Suomen kansalaisten osalta vastaava luku oli viime vuonna 560.

Irakilaisten luvut ovat korkeita muidenkin seksuaalirikosten kohdalla. Epäiltyjä seksuaalisia ahdisteluja, joissa tekijäksi epäillään irakilaista, oli viime vuonna 54, Suomen kansalaisia epäiltiin 174 tapauksessa. HS:n mukaan lukua voi selittää osin se, että suurin osa irakilaisista turvapaikanhakijoista on nuoria miehiä

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiasta selvityksen, josta ei ole aiemmin kerrottu julkisuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)