Verkkouutiset

Lapset odottivat pääsyä koronatestiin Kaliforniassa. LEHTIKUVA / AFP Patrick T. Fallon

Ennätysmäärä lapsia nyt sairaalassa koronan vuoksi

Lääkäreiden mukaan korkea tartuntamäärä on vienyt USA:ssa ja Britanniassa myös yhä useamman lapsen sairaalaan.

Yhdysvalloissa ja Britanniassa ennätysmäärä lapsia on joutunut sairaalan koronaviruksen takia, kertoo The Wall Street Journal.

Lääkäreiden mukaan syynä on omikronmuunnos, joka leviää nopeasti myös lasten keskuudessa.

Koko pandemian aikana lapset ovat saaneet aikuisia harvemmin vakavan koronataudin ja lääkäreiden mukaan tämä näyttää pätevän myös omikroniin.

Tapausten ennätyksellisen korkea määrä tarkoittaa kuitenkin sitä, että entistä useampi tartunnan saanut lapsi joutuu sairaalaan.

Englannissa oli toissa viikolla 576 alle 5-vuotiasta lasta sairaalassa koronaviruksen takia. Edellinen ennätys oli elokuussa noin 160.

Sitä vastoin sairaalahoitoa tarvitsevien aikuisten määrä ei ole noussut yhtä korkeaksi kuin aiempien tartuntahuippujen aikana. Lääkäreiden mukaan tämä johtuu pitkälti rokotuksista.

Lääkäreiden mukaan ennennäkemättömän suuri tartuntojen määrä eri puolilla maata merkitsee sitä, että useimmilla lapsilla on tauti sairaalaan joutuessaan, vaikka he tulisivat sairaalaan muista kuin koronaan liittyvistä syistä.

– Olisi melko yllättävää, jos emme näkisi suuria määriä tartunnan saaneita sairaalassa, koska tapausten määrä yhteisössä on korkea, sanoo Bristolin yliopiston pediatrian professori Adam Finn.

Uusimmat
MAINOS