Verkkouutiset

Enemmistö venäläisistä kannattaa homojen ”likvidoimista” tai eristämistä

Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan 21 prosenttia venäläisistä haluaa, että homoseksuaalit likvidoidaan ja 37 prosenttia kannattaa heidän eristämistään yhteiskunnasta.

Valtaosa venäläisistä on sitä mieltä, että homoseksuaalit pitäisi joko “likvidoida” tai eristää yhteiskunnasta, selviää riippumattoman Levada Center -tutkimuslaitoksen tuoreesta mielipidetutkimuksesta.

Mielipidetutkimuksen mukaan 21 prosenttia kansasta haluaa, että HLBT-ihmiset (homot, lesbot, biseksuaalit ja transihmiset) likvidoidaan ja 37 prosenttia kannattaa heidän eristämistään yhteiskunnasta.

Tutkimus osoittaa venäläisten asenteiden koventuneen vähemmistöryhmiä kohtaan viime vuosina. Levada Center on tutkinut venäläisten suhtautumista vähemmistöryhmiin vuodesta 1989 alkaen, kertoo The Moscow Times.

Tutkimuslaitoksen vuosien varrella tuottama data osoittaa, kuinka yleinen mielipide Venäjällä pehmeni selvästi 1990-luvulla. Suvaitsemattomuus kasvoi sen jälkeen, kun Vladimir Putin valittiin presidentiksi vuonna 2 000.

Homoseksuaalien, prostituoitujen, kodittomien ja valtavirran ulkopuolella olevien uskonnollisten ryhmien asema Venäjällä on muuttunut vähemmän tervetulleeksi viimeisen viidentoista vuoden aikana.

Tutkimusta varten haastateltiin 1 600 aikuista eri puolilla Venäjää 18.-21. syyskuuta 2015. Tutkimuksen virhemarginaali oli 3,4 prosenttia.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)