Verkkouutiset

Emmanuel Macron voitonpuheessaan: Tehtäväni on varmistaa teidän turvallisuutenne

Presidentinvaalin voittanut Emmanuel Macron korosti Ranskan kansan yhtenäisyyden tarvetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tiedän, että kansakuntamme jakolinjat ovat saaneet aikaan sen, että jotkut ovat antaneet äänensä äärimmäisyydelle, Emmanuel Macron sanoi suorassa televisioidussa puheessaan päätoimistoltaan sunnuntaina illalla.

Vaalivoittaja halusi ilmaista ”tasavaltalaisen tervehdyksensä” kilpailijalleen, presidentinvaaleissa toiseksi jääneelle nationalistien ehdokkaalle Marine Le Penille.

Macron totesi ymmärtävänsä vihan, epäilykset, hermostuneisuuden, joita jotkut tuntevat.

– Minun tehtäväni on kuunnella teitä taistelemalla kaikenlaista epätasa-arvoa vastaan, varmistamalla teidän turvallisuuden ja takaamalla kansakuntamme yhtenäisyyden, Emmanuel Macron sanoi.

Hän lupasi puolustaa Ranskan etua ja Eurooppaa ja totesi, että Ranska tulee olemaan terrorismin vastaisen taistelun etulinjassa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Macron totesi haluavansa rakentaa uudelleen Euroopan ja kansalaisten yhteyden.

– Pitkän tarinan uusi sivu aukeaa tänä iltana, haluan, että sisältää toivon ja luottamuksen palauttamisen, Macron sanoi.

Hän lupasi taistella kaikella voimallaan ”sitä eripuraa vastaan, joka heikentää nujertaa meidät”.

– Kauan eläköön tasavalta. Kauan eläköön Ranska, Macron päätti puheensa.

Macronin voitonjuhlassa Louvren aukiolla Pariisissa ihmiset puhkesivat laulamaan Ranskan kansallislaulua Marseljeesiä puheen jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)