Verkkouutiset

Emmanuel Macron: Islamistiseen terroriin ei saa tottua koskaan

Ranskan presidentin mukaan islamistista terroria on vastustettava väsymättä.

– Emme saa tottua islamistiseen terrorismiin – koskaan. Pelissä on koko kansakunnan taistelu heitä vastaan, jotka haluavat kahlita vapauden, naiset, sivistyksen – heitä vastaan, jotka  haluavat jakaa, hajottaa, manipuloida. Torjutaan. Väsymättä, Ranskan presidentti Emmanuel Macron toteaa.

Presidentti puhui tiistaina Pariisin veitsi-iskun uhrien muistotilaisuudessa. 45-vuotias poliisin tiedustelun IT-asiantuntija hyökkäsi lokakuun 3. päivänä kollegoidensa kimppuun poliisin päämajassa. Hän puukotti hengiltä neljä poliisia. Hyökkääjä menehtyi poliisin luoteihin. Tappaja oli kääntynyt muslimiksi puolitoista vuotta aiemmin.

Emmanuel Macron on julkaissut Twitterissä otteita puheestaan. Hän nosti esiin muun muassa tappajan pysäyttäneen poliisiharjoittelijan, joka oli ehtinyt olla virassa vasta muutaman päivän.

– Muistotilaisuus olisi raskaampi, jos harjoittelija, joka astui virkaansa vain kuusi päivää aiemmin, ei olisi osoittanut poikkeuksellista taitoa ja rohkeutta pysäyttämällä hyökkääjän. Nämä seinät kaikuvat hänen teostaan pitkään.

Uusimmat
MAINOS